Iqra (6 Dalam 1) - Rasm Utsmani - Pink (Z5)

RM12.00

Stock: 30

Code: 9789670861937

Berat: 0.180kg


Penghantaran


Description

Tajuk : Iqra (6 Dalam 1) - Rasm Utsmani - Pink

ISBN : 9789670861937

Penerbit : Azmar Prima Enterprise

Penulis : Ustaz Shahrizan Daud At-Turabi

Pengedar : Kiddibird Sdn Bhd

Muka Surat : m/s

Halaman : Berwarna

Berat (Kg): 0.18

Format : Paperback

Tahun Terbit : 2017

Dimensi (Cm) : 21 x 15 x 0.5

 

Sinopsis.

 

Kaedah cepat dan mudah mempelajari Al-Quran melalui kaedah terkini "IQRA". Buku yang diterbitkan ini dapat digunakan semua peringkat usiadalam memahami serta membaca Al-Quran dengan begitu mudah. Buku ini juga berpandukan sistem yang sudah sedia ada dengan adanya beberapa nilai tambahan sehingga ianya menjadi paling lengkap dan
ringkas. Malah buku ini terdiri daripada 6 peringkat pembelajaran dan boleh dipraktikkan dalam masa enam bulan.


Alhamdulillah, dengan terbitnya buku "IQRA" ini, ianya dapat membantu umat Islam yang masih buta huruf Al-Quran dalam mengenali Al-Quran secara mudah dalam jangka masa 6 bulan. Abdullah bin Mas'ud R.A. berkata: "Rasulullah SAW bersabda: "Siapa yang membaca satu huruf dari Al-Quran maka baginya satu kebaikan dengan bacaan tersebut, satu kebaikan dilipatkan menjadi 10 kebaikan semisalnya dan aku tidak mengatakan satu huruf akan tetapi Alif satu huruf, Laam satu huruf dan Miim satu huruf" (HR. Tirmizi dan disahihkan di dalam kitab Sahih Al-Jami, No. 6469)


Sudah pasti, adalah kewajipan bagi setiap umat Islam bagi mempelajari cara-cara belajar membaca Al-Quran dengan baik, berkesan dan menggunakan kaedah-kaedah terkini.

 

 

Features